Waarom Botanical Beauty?
 • 100% natuurzuiver
 • Biologisch
 • Effectief
 • Helpt bij herstel van: Eczeem, Psoriasis, Kloven en Acné
 • Geschikt voor alle huidtypen, inclusief baby en kinderhuid
 • Dierproefvrij
 • geen chemisch-synthetische kleur-, geur- en conserveringsmiddelen.
 • Productie in Nederland 
 • Met kruiden uit Botanical Beauty kruidentuin
 • Dode Zee Zout: 7 x krachtiger dan gewoon zee zout
 • Biologische koud geperste oliën van 1ste persing
 • Vijf geurlijnen: Lavendel, Rozen, Eucalyptus-Mint, Calendula-Mandarijn & Calendula-Rijstekiem 
 • *BOTANICAL BEAUTY ROZEN
   Voor de rijpere huid, spiritueel helend, werkt positief op de vrouwelijk hormoonhuishouding.
  *BOTANICAL BEAUTY LAVENDEL
   rustgevend, ontspannend, antiseptisch en antibacterieel (onzuivere huid zoals puistjes, mee-eters),  vlieg- en mug werend. Werkt ook goed bij eczeem, kloven, etc.
  *BOTANICAL BEAUTY CALENDULA
  Voor de zeer droge en gevoelige huid, bij psoriasis en andere huidproblemen. N.B. Bij notenallergie is onze rijstekiemolie een goed alternatief.
  *BOTANICAL BEAUTY EUCALYPTUS-MINT
  Zomer: verfrissend, stimulerend. Winter: goed voor de luchtwegen en bij verkoudheid! Helpt bij spierpijn en hoofdpijn en bij vermoeide voeten.
TIP: De Calendula Rijstekiem is uiterst geschikt voor mensen met huidproblemen en notenallergie!
 

De huid is ons grootste orgaan en 60% van de ingrediënten van onze verzorgingsproducten kunnen door haar worden opgenomen en zo in je bloedbaan komen.

Wat zijn natuurlijke producten?

Dit zijn producten die gemaakt zijn op basis van heilzame planten, kruiden en bloemen en als doel hebben om het biologische evenwicht van de huid in stand te houden.

Wat is het biologisch evenwicht? Dat is: het in balans zijn van de zuurgraad, de vetmantel en de natuurlijke bacteriën in de huid.

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat de huid ervoor zorgt dat we niet uitdrogen, niet onderkoelen en dat infecties niet binnen kunnen komen.

Botanical Beauty gebruikt voornamelijk en waar mogelijk ingrediënten van biologische oorsprong en/of koudgeperst. Dit laatste staat voor onbewerkt en zo zuiver mogelijk.

Welke lijn past het beste bij mijn huid?

 

Het is niet zo dat 1 lijn het beste bij jouw huid past, álle lijnen passen namelijk bij iedere huid. Heb je een huidprobleem? Zie dan hieronder welke het beste bij jouw huid past. Heb je geen huidprobleem? Kies dan een lijn die jij het fijnst vindt!

 

Calendula (helend)
Calendula werkt bacterie- en ontstekingsremmend. Het is daardoor mooi te gebruiken bij huidproblemen zoals acné (ontstekingen), kloven, gebarste lippen, eczeem, brand en snijwonden. Ook kan calendula gebruikt worden als after sun.

 

Lavendel (zuiverend)
Lavendel werkt antibacterieel en verzachtend voor de huid. Het is te gebruiken bij een puberhuid, acné en een onrustige huid. Ook mannen vinden dit een fijne geur.

 

Roos (verstevigend)
Roos werkt verstevigend op de huid en is een vrouwelijke geur die een gunstige invloed heeft op de vrouwelijke organen. Het reguleert de hormoonhuishouging en behandelt vroegtijdige rimpels. Ook te gebruiken bij couperose.

 

Eucalyptus/Mint:

verfrissend, stimulerend. Goed voor de luchtwegen en bij verkoudheid. Het helpt bij spierpijn, hoofdpijn en vermoeide voeten.          

 

Bijna alle producten van Botanical Beauty bevatten 4 koudgeperste oliën:

 

Amandelolie: Werkt verzachtend, verzorgend, voedend, jeukverlichtend, beschermend en onspannend. Verminderd vochtverlies van de huid.

 

Druivenpitolie: Reguleert het vet- en vochtgehalte en bevordert de aanmaak van collageen waardoor het verouderingsproces vertraagd.

 

Avocado olie: Is een beschermende olie die de huid voedt en verzorgd. Heeft een enorme dieptewerking en is daarom goed voor de behandeling van het onderhuids bindweefsel.

 

Jojoba olie: Vertraagt de afgifte van talg, hersteld bij littekens en heeft een ontstekingsremmende werking. Functioneert als zonnefactor 4 en men blijft bij gebruik van de olie mooier en langer bruin (wel in combinatie met extra zonnefactor gebruiken)

 

Ook wordt er veel gebruik gemaakt van onderstaande ingrediënten.

 

Dode zeezout: Bevast essentiële mineralen zoals calcium, magnesium, jodium, kalium etc. Dode zeezout is 7x krachtiger dan gewoon zee zout en werkt daarom zeer desinfecterend. Het reguleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en zorgt voor een snelle wondgenezing.

 

Sheabutter: Is gewonnen uit het vet van de noten van de Karité boom. De butter is verzachtend en helend voor de huid. Het vermindert spierpijn en verbranding, bestrijdt ontstekingen, voorkomt huidirritatie en is geschikt voor alle huidziekten.

 

Bij elk product staat aangegeven welke ingrediënten erin het product zitten.

 
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=XDt0GP2ZMn4
 
Wellness behandelingen