Stoelmassage 

Waarom een stoelmassage ?

Werkdruk en Stress. De werkdruk dus ook de stress vergt veel van ons lichaam en onze geest. Dat hoeft geen problemen op te leveren, als we ons maar regelmatig ontspannen. Dit doen we veel te weinig. Hierdoor kunnen werkdruk, stress en een verkeerde houding leiden tot klachten als :
Hoofd- en nekpijn, rugklachten, vastzittende spieren, gewrichtspijnen en RSI.

 
Wat is stoelmassage?

Stoelmassage is een 20 minuten durende massage gericht op handen, armen, rug, schouders, nek en hoofd. De massage wordt op een speciaal daarvoor ontworpen ergonomische stoel gegeven. Omdat door de kleding heen wordt gemasseerd kan de massage overal worden ondergaan: bijvoorbeeld op scholen, bedrijven, beurzen, hotels, maar ook bij u thuis. Stoelmassage is een combinatie van acupressuur, sportmassage en klassieke massage. De beste technieken zijn geïntegreerd tot een massagevorm die zeer volledig en effectief is.
 

Voor wie is de stoelmassage? 

Stoelmassage werkt preventief bij zeer veel lichamelijke klachten en is bij uitstek geschikt voor mensen met een zittend of juist staand beroep en mensen die onderhevig zijn aan eenzijdige werkbelasting ( RSI ).
Door de massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor de afvalstoffen uit de spieren worden afgevoerd en de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar o.a. de hersenen wordt verbeterd.
Na 20 minuten voelt men zich energiek en heeft men een ontspannen en opgefrist gevoel.
Kortom, stoelmassage werkt enerverend, is heilzaam en een weldaad voor iedereen. Na een behandeling voel je je fitter en energieker!
En wie wil dat nu niet?

 

Onderzoek

Onderzoek heeft uitgewezen dat deze behandelmethode het ziekteverzuim onder werknemers tussen de 20-25 % kan terugbrengen door 2 à 4 keer per maand een behandeling te ondergaan.


 De Feiten

* Het aantal WAO-ers in Nederland is het hoogste in Europa: 30% is terug te voeren op stress.
* Nederland kent de hoogste werkdruk van europa: ziekteverzuim is weer terug op niveau van voor de invoering van de nieuwe arbo wet.
* Meer dan 20% van de beroepsbevolking heeft regelmatig schouder of nekklachten.
* Ruim 30% van de beroepsbevolking behoort tot de risicogroep van RSI.

 

Fiscale faciliteiten massage werknemers

 Een stoelmassage kan onbelast aan werknemers worden verstrekt.
De staatssecretaris heeft nu ook bekend gemaakt dat de werkgever de omzet belasting die de masseuse in rekening brengt voor het masseren van werknemers op de werkplek, wel in aftrek mag brengen. Doel van de massage op de werkplek kan het verminderen van stress-klachten zijn, zoals rug-en nekpijn en RSI, waardoor het ziekteverzuim kan worden teruggedrongen. Dat is reden voor een nieuwe fiscale stimulans. De staatssecretaris heeft bepaald dat het consumptieve element van deze voorziening ondergeschikt is aan het belang dat de werkgever bij de massage heeft. Voorwaarde voor de aftrek van BTW is wel dat de ondernemer een contract met de masseuse heeft afgesloten.
De ondernemer is dan de afnemer van de prestatie van de masseuse, waardoor aftrek van BTW mogelijk wordt.

 

Denkt u ook eens aan de mogelijkheid van stoelmassage tijdens bijvoorbeeld Personeelsfeesten en/of Teambuilding dagen.

 

Stoelmassage