Kinder kruidenstempel massage

Veel kinderen zijn vaak overgevoelig en kwetsbaar. Om een kind weerbaar te maken en meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen is massage met speciaal afgestemde kruiden zeer heilzaam. Het kind leert vertrouwen te krijgen en daar waar nodig probleempjes te uiten. 

 

Doordat een kind zo dicht bij de natuur staat reageert het bijzonder goed op deze kruiden. De kruiden hebben een aardende werking dat is heel belangrijk, omdat het energie niveau van kinderen vaak erg hoog is. Deze massage brengt ze weer terug bij hun natuurlijke basis. De kruiden zijn weerstand verhogend. Bij kinderen die veel last hebben van luchtweg infectie, verkoudheid en verstopte neuzen werken de kruiden zeer verlichtend. Tevens werken ze ontspannend waardoor kinderen beter gaan slapen. 

 

Voordat de massage begint wordt aan het kind uitgelegd wat er gaat gebeuren. En zeker dat ze altijd aan kunnen geven wat ze fijn vinden of niet. Het is een massage voor het kind. Ze kunnen de stempel voelen en zien en ruiken, ook mogen ze de geur van de olie uitkiezen. Er wordt wat gepraat en dan kan de massage beginnen. Eerst wordt het kind gemasseerd met warme kruidenstempels en daarna met olie.

 

Uitwerking:

Kinderen worden rustig, ontspannen en slapen beter. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, de weerstand verhoogt en het bevordert het zelfgenezend vermogen. Als ouders leren het kind te masseren, blijkt dat tijdens het masseren, zowel bij de ouder als bij het kind een hormoon vrijkomt; oxytocine. Dit hormoon geeft een gevoel van geborgenheid waardoor er ruimte ontstaat voor een band van hechting.

 

Kinder kruidenstempel massage